shopping_cart0compare_arrows0

Termeni si conditii

1. Identitatea firmei si descrierea produselor/serviciilor

S.C. SHARK GROUP S.R.L.,  CIF RO14856497, cu sediul social in Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub numar J40/8484/10.09.2002,, denumita in continuare SG MARKET este un supermarket online ce comercializeaza si distribuie produse pe teritoriul Romaniei.

2. Definitii:

Vanzator: SHARK GROUP S.R.L.,  CIF RO14856497, cu sediul social in Bucuresti, denumita in continuare SG MARKET este un supermarket online ce comercializeaza si distribuie produse pe teritoriul Romaniei.

Utilizator: orice persoana care viziteaza site-ul sgmarket.ro.

Client: orice persoana fizica sau juridica care efectueaza o Comanda pe site-ul sgmarket.ro. sau orice alta pagina conexa si care este in proprietatea SHARK GROUP S.R.L.

Produse: orice produs sau serviciu mentionat in Comanda efectuata de utilizator si care urmeaza sa fielivrata de catre Vanzator, Clientului.

Comanda: un document electronic realizat intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Livrare – Zona de livrare este Bucuresti, Sector Agricol Ilfov si judetele limitrofe Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Prahova in limita a 30 km fata de localitatea AFUMATI din Sectorul Agricol Ilfov 

3. Continut –drepturi de proprietate intelectuala

Continutul site-ului sgmarket.ro. este integral proprietatea SHARK GROUP S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de Legea (Legea nr 8/1996) privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SHARK GROUP S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

4. Exonerarea de raspundere

SHARK GROUP S.R.L. nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la sgmarket.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, sgmarket.ro. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. SHARK GROUP S.R.L. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informatiile incluse pe sgmarket.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa legal@sgmarket.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Sgmarket.ro. isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar sgmarket.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

SHARK GROUP S.R.L. are o raspundere limitata privind anumite probleme tehnice cu site-ul, de exemplu nefunctionare sau informatii eronate, pierderea datelor daca utilizatorul si-a share-uit parola.

5. Drepturile si obligatiile vanzatorului:

SHARK GROUP S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica oricand continutul site-ului si a paginii de „Termeni si conditii” fara sa-i anunti pe utilizatori, de a nu posta anumite comentarii pe site care pot fi daunatoare imaginii companiei, de a suspenda conturi si alte mentiuni potrivite activitatii.

6. Drepturile si obligatiile cumparatorului:

Cumparatorul are obligatia de a nu furniza informatii false, de a nu înstraina contul (mai ales parola), dreptul de modificare sau stergere a contului utilizatorului din motive specifice.

7. Prelucrarea datelor cu caracter personal

SHARK GROUP S.R.L. este inregistrata in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, sgmarket.ro. are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, contracte, reclama, marketing, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe sgmarket.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a sgmarket.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre sgmarket.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de servicii de marketing, livrare, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre SHARK GROUP S.R.L. la adresa legal@sgmarket.ro.

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre sgmarket.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate.

Sgmarket.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe sgmarket.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

8. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul sgmarket.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Sgmarket.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

9. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului (cu TVA inclus) + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului sgmarket.ro sunt exprimate in Lei.

10. Comanda

Pentru a se putea realiza Comanda, Utilizatorul trebuie sa seteze detaliile preferate de Comanda (unde sa fie livrata, modalitatea de expediere si modalitatea de plata) in contul de Utilizator, iar aceste setari vor fi retinute si folosite pentru fiecare Comanda cu un click. Aceste setari pot fi modificate oricand.

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Sgmarket.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant sgmarket.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii, in cazurile in care aceasta confirmare este necesara.

Pentru confortul si siguranta Clientului, exista optiunea ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi de a renunta la Comanda. Astfel, daca Utilizatorul care a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei.

Sgmarket.ro. poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

- esuarea / invalidarea tranzactiei online (daca este cazul);

- date incomplete sau incorecte ale Clientului;

- activitatea Clientului poate produce daune site-ului sgmarket.ro;

- livrari consecutiv esuate;

- alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, sgmarket.ro. nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, sgmarket.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii sgmarket.ro va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Client si Vanzator in momentul primirii de catre Client de la sgmarket.ro, a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre sgmarket.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care sgmarket.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

11. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

12. Termene - Penalitati

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau confirmare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Cumparatorul nu poate face plata marfurilor la livrare, Vanzatorul este indrepatatit sa nu livreze Comanda si sa isi storneze vanzarea. Cheltuielile de transport aferenete marfurilor nelivrate pot fi considerate penalitati.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 

13. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.

Vanzatorul se obliga sa expedieze produsele comandate in sistem door-to-door catre Cumparator.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de XX de zile de la data confirmarii Comenzii.

Pentru Clientii din strainatate, pretul final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic, iar livrarea se va face dupa acceptarea explicita a acestui pret.

14. Conditii de livrare

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre sgmarket.ro., la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

15. Receptia produselor, transport si ambalare

Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu marfurile catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Marfurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea marfurilor in zona delimitata prezentata in CONTACT.

 

16. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului sgmarket.ro sunt exprimate in Lei.

17. Garantii

Produsele comercializate de catre site-ul www.sgmarket.ro , beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Garantia produselor nu poate depasii termenul de valabilitate al acestora.
In cazul produselor vandute si livrate de 
www.sgmarket.ro  declaratiile de conformitate se afla la acesta.

 

18. Anulare, refuz, retur comanda

Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice sgmarket.ro intentia sa de anulare a comenzii, prin e-mail la comenzi@sgmarket.ro sau prin telefon la numarul 0372 755 333 in cazul in care Clientul nu mai doreste achizitionarea produselor comandate.

19. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Forta majora va fi probata conform legii.

20. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre sgmarket.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

23. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului sgmarket.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor sgmarket.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor sgmarket.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.